Med sol og temperaturer på mellem 15 og 20 grader, er der gode forhold for mitter og insekter.

04-04-2020

RSH-Dækken har talt med Seniorforsker René Bødker fra Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab, der har en stor viden om bl.a. mitter.

René fortæller at mittelarverne ligger i jorden vinteren over, hvor de ved de første varme dage klækkes. Mitterne holder sig til fugtige områder, og med vinterens megen regn, er forholdene mere optimale i år for mitterne, end de forgangne år, hvor vintrene har været mere tørre.

Det afgørende for om der kommer mange mitter er, hvordan det første kuld udklækkede mittelarver, klarer sig. Når den første forårsvarme rammer landet, så udklækkes larverne, og det er de mitter, der skal yngle sommerens mitter. Jo varmere der er, jo flere mitter, og der vil derfor kunne udklækkes flere mitter på én dag ved 20 grader end to dage på 10 grader.

Hvordan beskytter du din hest bedst muligt mod mitter og insekter?
Hvis du vil være på forkant med mitte- og insektsæsonen og beskytte din hest bedst muligt, så er et dækken fra RSH det perfekte valg.

Stoffet er elastisk og giver derfor hesten en ekstrem god pasform og fri bevægelighed. Dækkenet er let og luftigt og yderst åndbart, så hesten kan komme af med sin overskudsvarme på varme dage, og tørrer hurtigt efter regn.

Dækkenets lyse farve reflekterer solens stråler, og tiltrækker ikke mitter, som mørke dækkener gør.

Det er utroligt nemt at holde rent, da de bare skal en tur i vaskemaskinen på 30 grader.

Se vores udvalg af RSH-dækkener til alle hesteracer på www.rsh-daekken.dk